top of page

Αυτο δεν είναι αμάξι... Είναι Χάος✴️

Έγινε ενημέρωση: 7 Απρ 2021



Όσοι δεν γνωρίζετε σχετικά με αυτό το project, πρόκειται για ένα  πρωτότυπο όχημα που κατασκευάζει η ελληνική εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σπύρο Πανόπουλο θα είναι το πρώτο hyper car που θα συνοδεύεται από την ελληνική σημαία.





Αν και στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως το περιβάλλον για το αυτοκίνητο είναι εχθρικό, ο Σπύρος λέει ναι σε συνεργασίες όχι σε εξαγορά...
O Πανόπουλος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να κατασκευάσει το ελληνικό hyper car, με ελληνικά αξεσουάρ και πάνω απ’ όλα από ελληνικά χέρια. Για να γιγαντώσει την εταιρεία του ο Σπύρος Πανόπουλος βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς επιχειρηματίες.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν έχει σκοπό να εξαγοράσει κάποιος την Spyros Panopoulos Automotive αλλά να συνεργαστεί μόνο με όσους έχουν πάθος και μόνο στην περίπτωση που το CHAOS φτιαχτεί στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα απέρριψε πρόταση εξαγοράς που είχε από μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.






Το σχέδιο του αμαξώματος είναι πολύ εντυπωσιακό με το σχήμα του πίσω μέρους να δημιουργεί ένα μεγάλο V ανάμεσα στα φουσκωμένα φτερά τα οποία δίνουν ένα πολύ δυναμικό χαρακτήρα, και αφήνουν υπόνοιες για κάτι πολύ εξελιγμένο στον τομέα της αεροδυναμικής.


To πίσω μέρους το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό και εξελιγμένο τεχνολογικά, καθώς τα δύο

οριζόντια στοιχεία αποτελούνται από 45 στοιχεία LED το καθένα, ενώ υπάρχει και ένα κάθετο

στοιχείο ανάμεσα στον διαχύτη που θυμίζει τα μονοθέσια της F1.




Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η εταιρεία, το Chaos θα έχει αναλογία κοντά στα 0,5 kg/hp με το βάρος του να έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά χάρη στο πλαίσιο από υλικό Ζylon, την εκτενέστατη χρήση Μαγνησίου και Τιτανίου στα μηχανικά μέρη (κατασκευασμένα σε 3D printer) και το αμάξωμα από ανθρακονήματα και κέβλαρ.



Πιο συγκεκριμένα


Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V10 4,0 λίτρων θα αποδίδει έως και 3.000 PS στην ισχυρότερη του έκδοση (όταν εφοδιάζεται με καύσιμο E85), με τον κόφτη να βρίσκεται στις 12.000 rpm.

Το μοτέρ θα έχει αλουμινένιο μπλοκ ενώ οι βαλβίδες, οι εκκεντροφόροι, ο στρόφαλος και οι κυλινδροκεφαλές θα είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και κεντρικού διαφορικού Torsen.

Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε κάτω από 2", ενώ το αυτοκίνητο θα προσφέρει επιτάχυνση και επιβράδυνση της τάξεως των 3G.


- 0-100 KM/H (0-62 MPH) ~ 1.8 sec

- 100-200 KM/H (62-124 MPH) ~ 2.6sec

- 160-241 KM/H (100-150 MPH) ~ 2.2sec

- Μέγιστη ταχύτητα ~ 500km/h ( 310mph)


Εκτιμώμενη Ιπποδύναμη

- 2000hp (1491kw) - 11.000rpm power

- 3000hp (2237kw) - 12.000rpm



Η ανάρτηση θα είναι ανεξάρτητη σε κάθε τροχό με διπλά ψαλίδια, ενώ πίσω από τις ζάντες τιτανίου διαμέτρου 21" εμπρός και 22" πίσω, θα υπάρχουν κεραμικά φρένα (δίσκοι 428 mm εμπρός και 416 mm πίσω).




Σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο zougla.gr, είχε τονίσει πολύ τις λέξεις Ελλάδα και Έλληνας. Για να καταλάβετε τι εννοούμε κρατήσαμε μερικές από αυτές τις φράσεις ενώ στο video με την συνέντευξη στο zoogla.gr μπορείte να τον ακούσετε και να παρατηρήστε το πάθος με το οποίο τις προφέρει.

  • Οτιδήποτε έχει το αυτοκίνητο πάνω είναι κατασκευασμένο Ελλάδα…

  • Εγώ θέλω να μείνω στην Ελλάδα…

  • Δεν με ενδιαφέρει να φτιαχτεί ένα hyper car εξωτερικού…

  • Θέλω να γίνουν όλα Ελλάδα από ελληνικά χέρια…

  • Ο στόχος μας είναι να είναι όλα ελληνικά…

  • Δουλεύουμε 9 άτομα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι 9 Έλληνες…

  • Εννέα Έλληνες σημαίνει 90 ξένοι…

  • Έχουν το ίδιο πάθος, είναι πολύ ταλαντούχοι, το αγαπάνε πολύ. Και είναι έξυπνοι πολύ. Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ…

  • Όπου υπάρχει πρόοδος υπάρχει και ένας Έλληνας μέσα...



Όπως και να έχει ο Σπύρος είναι ήδη ένας από τους Έλληνες που έχει κλείσει πολλά στόματα κατακτώντας τον τίτλο του γρηγορότερου EVO ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ, είμαστε ήδη περήφανοι για ότι έχει καταφέρει (άσχετα αν παρέβλεψε το αίτημα μας να προσθέσει τον Ήλιο της Μακεδονίας).Έχει γίνει με την αξία του ΥΠΌΔΕΙΓΜΑ και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία περιμένοντας να κλείσει ακόμα περισσότερα στόματα αυτή τη φορά.



258 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page