top of page

ABOUT US

Με λίγα λόγια ποιοί είμαστε...

Η αλητεία του δρόμου,

 

Ένας θεσμός που υπήρχε πάντα στο Βορρά βρίσκοντας στέκι συνήθως σε μεγάλα πάρκινγκ γνωστών αλυσίδων για να γεμίζει ενδιαφέρον η βδομάδα.

Βέβαια η φάση τα τελευταία χρόνια έπεφτε,αρχίσαμε όλοι να σπάμε. Να αραιώνει ο κόσμος,

Να μοιραζόμαστε σε ομάδες,γκρούπ και μικρότερες παρέες κοντράκιδες,ηχοσυστηματάδες,ντριφτάδες,

μηχανόβιοι και παπάκια  μέχρι που χαθήκαμε.

Κάπου εκεί έσκασαν οι πρώτοι προβληματισμοί:

-Γιατί αυτή η παρέα σπάει?

-Και γιατί αφού υπάρχει υλικό εδώ δεν το προβάλει κανείς πέρα από ελάχιστα βιντεάκια στο youtube?

και κάπου εκεί ο κύβος ερρήφθη.

Ήταν ώρα κάποιος να κάνει την αρχή και να πρόβαλει

ποιοί είμαστε,τι κάνουμε,τα γούστα μας αλλά και τα προβλήματα μας και δεν παύει να έχουμε κι εμείς δικαιώματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

 

 

Street Thugs Salonica

 

Δεν είμαστε ομάδα ούτε γκρούπ.εκπροσωπούμε την ενότητα ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΆΔΩΝ της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν τρόπο ζωής

Άυγουστος 2015 δημιουργήθηκαν όλα με έναν τίτλο που υιοθετήθηκε από το Street Thugs τής Αθήνας όπου 19 Οκτ. 2014 έγινε το πρώτο βίντεο ώς καλοσώρισμα..

 

Τα πρώτα βίντεο με πλάνα από το ΙΚΕΑ & CAREFOUR ήταν τα πρώτα μας υλικά να ξεκινήσουμε την προβολή όσων γίνονται τα βράδια στην Θεσσαλονίκη.Με ελάχιστο προσωπικό χρόνο,με ελάχιστες γνώσεις για την επεξεργασία οπτικοακουστικού και με απλό συμβατικό εξοπλισμό

ξεκίνησε η ιδέα μας να παίρνει χρώμα.

Καταφέραμε να ενώσουμε αυτήν την μεγάλη παρέα που είχε χωριστεί σε στρατόπεδα.

Καταφέραμε να μαζευτούν και πάλι όλοι οι φίλοι του αθλήματος και το κοινό σε κάθε συνάντηση μετά τα βίντεο να πολλαπλασιάζετε.

Και κάπου εκεί έγινε το μεγάλο μπάμ.

Ξαφνικά βρέθηκαν άτομα να μας χορηγήσουν επαγγελματικό εξοπλισμό καθαρά και μόνο γιατί τους άρεσε η δράση μας,ξαφνικά η παρέα που έτρεχε πίσω απο όλα αυτα μεγάλωσε όπου ξαφνικά η απήχηση έφτασε στα ύψη και απο το να προβάλουμε συναντήσεις θεσμούς διοργανώναμε τις δικές μας. 

 

 

"Η Θεσσαλονίκη δεν κοιμάται απόψε"

The Meetup

28 Αυγούστου 2015

Όταν είπαμε να γιορτάσουμε τα πρώτα μας γενέθλια σαν ύπαρξη.Τι ακριβώς συνέβη?

2,5 με 3 χιλιάδες άτομα μαζευτήκαμε στον Λευκό Πύργο κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης. Άς το ορίσουμε ως ένα hangover μάζεμα που κατέληξε στα Carefour Ευκαρπία για να δώσει ρέστα όπως φαίνεται και στο σχετικό επεισόδιο.

 

Όταν χώνεψε το μικρό μυαλουδάκι μας την δύναμη

που έχουμε σάν ενότητα είπαμε να κάνουμε μια συνάντηση λίγο διαφορετική απο τις άλλες κι έτσι έγινε.

23 Δεκ. 2015 ορίστηκε η επόμενη συνάντηση,εορταστική και μάλιστα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως θα δείτε και στο αντίστοιχο επεισόδιο δίνοντας όμως τις κατάλληλες απαντήσεις σε αυτούς που σκόπιμα πήγαν να διεστρεβλώσουν την εικόνα μας σε ατομικό επίπεδο.

3 Μαρτίου 2016,

Τσικνοπέμπτη και σαν Πέμπτη δεν θα μπορούσαμε να χαλάσουμε το έθιμο του τσικνίσματος.

Έτσι παρά τον καιρό που δεν ήταν σύμμαχος μας βρεθήκαμε όλοι μαζί στα ΙΚΕΑ να τσικνίσουμε λίγο λάστιχο και εννοείται με την κατάλληλη ενδυμασία.

 

Λίγες μέρες μετά μας έσκασε η πρόταση από φίλους της ομάδας με έδρα αρκετα χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη να συνδιοργανώσουμε μαζί μία εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν το χαμό που προκαλούμε. Έτσι κι έγινε, 24 Μαρτίου 2016 "Τα Σέρρας πάνε Street Thugs Salonica". ξεκινόντας μία αρκετά μεγάλη αυτοκινητοπομπή απο Σέρρες μαζευόμαστε όλοι να γνωριστούμε,να αλλάξουμε απόψεις να συναγωνιστούμε και να περάσουμε καλά μέχρι να μας διακόψει το πάρτυ η αστυνομία κλασικά με λάθος τρόπο μιάς και η φυσική μας δίδαξε πως κάθε δράση έχει και αντιδραση και ισχύει το ίδιο και με την ψυχολογία κάποιου με ένα συγκεκριμένο άθλημα - χόμπι χωρίς τον κατάλληλο χώρο να το εξασκήσει.

Κάπου εκεί αφού αντιληφθήκαμε το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που κατέχουμε όλοι μας κυρίως στο τι αφήνουμε πίσω μας σαν παρακαταθήκη για τους πιο νέους της παρέας, είπαμε να αλλάξουμε τακτική.
Όπως κι έγινε όταν φίλοι από τις Σέρρες ζήτησαν να γνωρίσουν από κοντά τη φάση μας.
Ήταν η ημερομηνία που θα κάναμε το αποχαιρετηστήριο πάρτυ στο χώρο του Ικέα γιατί αντιλαμβανόμασταν το πρόβλημα που δημιουργείτε σε κοντινό νοσοκομείο.
Το πρόβλημα όμως παρέμεινε,έλλειψη χώρου για τέτοια δρόμενα κι αυτό δεν φάνηκε να το κατανοεί κανείς.

Κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να δώσουμε το βήμα σε όλους αυτούς που είχαν κάτι να πούν αλλά δεν είχαν το μέσο...
Συντάξαμε την πρώτη αρθρογραφική ομάδα,δημιουργήσαμε το δικό μας μπλόγκ κατευθείαν από το δρόμο και αυθεντικό 100%.

Λίγο καιρό μετά μας δώθηκε η δυνατότητα για την πρώτη μας κάλυψη και μάλιστα εκτός συνόρων ώστε να δείξουμε στους λάτρεις της μηχανής μοντέλα που θα κυκλοφορούσαν ενάμιση χρόνο μετά.

Ετοιμάσαμε βαλίτσες και με το πρώτο αεροπλάνο βρεθήκαμε στο Motobeurs Bike Presentation της Ολλανδίας στις 7/4/16.

Κάπου εκεί μέσω κάποιων υποστηρικτών της ιδέας και της γραμμής που τραβήξαμε σαν Street Thugs Salonica,22 Μαρτίου2016 ήρθαμε σε επαφή με τον γνωστό σε όλους Ιαβέρη όπου συζητήσαμε,ανταλλάξαμε απόψεις και είχαμε την τιμή να καλύψουμε την ομιλία του όπου μας έκανε να αλλάξουμε μυαλά μιάς και με έναν μαγικό,μοναδικό τρόπο ο κ. Μαρκουΐζος μας έκανε νοητό πως Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ των ατυχημάτων(όπως αναφέρει) είναι ένα πρόβλημα πολίτικο , κοινωνικό , και μας απέδειξε ακόμα και το απίστευτο πως είναι και ΕΜΠΟΡΙΚΌ πρόβλημα. ξέρω μπορεί να φαντάζει τραβηγμένο άλλα δεν παύει να είναι η αλήθεια.

Το αίσθημα ευθύνης μεγάλωσε οπότε θεωρούσαμε χρέος να βοηθήσουμε στην ασφαλή και πιό οργανωμένη πραγματοποίηση μιας εκδρομής με μηχανές που ήθελε να κάνει γνωστή ομάδα της Θεσσαλονίκης στίς 24 Απριλίου 2016.

  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page