top of page

Αποκλειστικό: Τι κρύβεται κάτω από το καπό του πιο πειραγμένου περιπολικού στην Ελλάδα

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ 2020




Με προσωπικά του έξοδα -που ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ ένας μάχιμος αστυνομικός μετέτρεψε ένα παροπλισμένο περιπολικό σε πρώτης γραμμής σε απόλυτο καταδιωκτικό όχημα, που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του οι οποίες ως γνωστών εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς άλλωστε δεν είναι και τυχαία η αναφορά που γίνετε τελευταία για την ομάδα Δέλτα που αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ




ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑΚΙΑ

Πέρα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις ως αστυνομικός, ο Τηλέμαχος συνδύασε την αίσθηση καθήκοντος που τον διακατέχει με την αγάπη του για την αυτοκίνηση και το αποτέλεσμα που σίγουρα εντυπωσιάζει οποιονδήποτε κοντάκια,

καθώς δημιούργησε ένα περιπολικό «θηρίο» που μπορεί να προφτάσει και τον πιο γρήγορο εγκληματία και να ανταποκριθεί με εντυπωσιακή ταχύτητα σε οποιαδήποτε ανάγκη,γιατί όπως και ο ίδιος μας ανέφερε:


"Η Καταδίωξη δεν είναι ένα δύο πατήματα και σπίτι.
Μπορεί να ξεκινήσει Μενίδι και να φτάσει Κόρινθο,αν
πατάς χωρίς μελετημένο σύστημα, έλιωσαν όλα!
Σε κλαίνε οι ρέγγες".



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

«Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα με σπασμένο κινητήρα και ραγισμένη τουρμπίνα. Σάπιζε εκεί μέχρι που το ανέλαβε ο αστυνομικός. Από τότε που το πήρε, το συνεργείο έγινε το δεύτερο σπίτι του. Άδειες, ρεπό, πριν ή μετά τη βάρδια, ήταν συνέχεια εδώ. Τώρα έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα, με βελτιωμένα ή καινούργια ανταλλακτικά, και τον βλέπουμε πιο σπάνια» λένε.


Οι μηχανικοί διευκρινίζουν ότι το παλιό περιπολικό έχει γίνει ένα πανίσχυρο όχημα, με ιπποδύναμη 500 αλόγων και τελική ταχύτητα 268 χιλιόμετρα, μετρημένη με σύστημα GPS! Όπως λένε, η ισχύς του δεν δημιουργεί κίνδυνο: «Τι είναι πιο επικίνδυνο; Ένα συμβατικό περιπολικό που πηγαίνει με 200 ή ένα περιπολικό που πάει με 268 και ”φοράει” αγωνιστική ανάρτηση, φαρδιά λάστιχα και εξαπίστονα δισκόφρενα;» ρωτάει ρητορικά ο μηχανικός.

Εκείνη τη στιγμή φτάνει ο αστυφύλακας (πρώην ειδικός φρουρός) Γιώργος Βραχνής, που, εκτός από αστυνομικός με «τρέλα» για τα αυτοκίνητα, είναι και συγγραφέας, με το ψευδώνυμο «Τηλέμαχος Μπόσσιος»! Αν και θα ήθελε να μιλήσει για τη δουλειά που έχει κάνει στο παροπλισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., δεν μπορεί, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί ειδική άδεια. Όμως, η δουλειά «μιλούσε» από μόνη της…



Το περιπολικό ήταν πεντακάθαρο, τακτοποιημένο, με tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακβουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα σύνεργα, που μαρτυρούσαν τον επαγγελματισμό του. Ανοίγοντας το καπό εντυπωσιάζει ο σφυρήλατος κινητήρας, που αντέχει το «ζόρι», δουλεύοντας με τρίτης γενιάς τουρμπίνα, η οποία έχει ικανότητα παροχής 550 ίππων.


Για να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, έχει προσαρμοστεί σε αυτό ρυθμιστής ιπποδύναμης, ο οποίος θα ξυπνήσει το «θηρίο» με το πάτημα ενός κουμπιού για να ξεκινήσει την καταδίωξη ή να φύγει μπροστά και να ανοίξει τον δρόμο για να γίνει ταχύτερη η διέλευση ενός ασθενοφόρου ή άλλου οχήματος που μεταφέρει άτομο σε κατάσταση ανάγκης.



ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΠΟ



Κινητήρας: Ρεκτιφιέ Χαβατζόπουλος

Πιστόνια: Wiseco

Μπιέλες: ZRP

Βαλβίδες εξαγωγής: Ferrea Valve springs/retainers/seats Supertech

Βίδες κεφαλής & βάσης: ARP

Μπουζί Ιριδίου: ΝGK

Πολλαπλασιαστές: NGK R8

Μπεκ: DW 1000cc

Turbo: GARRETT G25-550

Εxternal & Σκάστρα: TIAL

Intercooler: Wagnertuning / WagnerRacing

Ανάρτηση: Bilstein custom από Rafael Amendola Με H&R coilover ρυθμιζόμενα ελατήρια & helpers






Δισκοπλατό: Εξάφτερο

Boost controller: PRD600

Κολλάρα: FORGE

Ψυγείο νερού: Mishimoto

Ψυγείο λαδιού: Aeroflow

Σινεμπλόκ/τοπ μάουντ πολυουρεθάνης: Powerflex

Μπάρες: Hercules Parts

Δίσκοι 330 διπλοί

Εξαπίστονα φρένα XYZ

Φάρος LED














Και σαφώς δεν σταματάμε εδώ καθώς υπάρχει ακόμα σειρά διεργασιών επάνω στο περιπολικό με αποκορύφωμα το DSG που θα έκανε την διαφορά καθώς και επιπλέον αεραγωγοί για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα.



ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ

Το περιπολικό χτίστηκε λίγο πολύ όπως έχουμε φτιάξει όλοι μας τα δικά μας,με πολύ προσωπική δουλειά,πολλές στερήσεις για να βγούνε τα νούμερα για αυτό και είναι άξιο αναφοράς οι ελάχιστοι άνθρωποι που βοήθησαν στο συγκεκριμένο project:




ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΡΗΜΑ



Σε ειδική εκδήλωση (06/07-20.00) ο Σύλλογος Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων βράβευσε τον Αστυνομικό Υπηρεσία ς της Δυτικής  για τη άρτια ανακατασκευή και αναβάθμιση του υπηρεσιακού Skoda Octavia, καθώς επίσης την προσήλωση του στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπηρεσιακό καθήκον.










ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ο Τηλέμαχος πρόσθεσε τι περιμένει από τις νέες γεννεές που συμβαδίζουν με το μικρόβιο του μηχανοκίνητου:

'Θα ήθελα να δηλώνουν συμμετοχή για σχολές της αστυνομίας και να μαζεύουν μόρια από διπλώματα οδήγησης/ ξένες γλώσσες/ Ειδικές Δυνάμεις για να μπουν ως Ειδικοί Φρουροί.
Η αστυνομία έχει ανάγκη από καλά τιμόνια, από ανθρώπους που αγαπάνε το αμάξι,από ανθρώπους που όταν το κέντρο πει: Αναζητούμε το υπ αριθμόν τάδε VW Golf, ξέρουν αμέσως να το ξεχωρίσουν.

Να ξεχωρίζουν τη νύχτα τα οχήματα από τα φώτα πχ το mini cooper έχει πολύ χαρακτηριστικά φώτα

Δε θέλουμε παιδάκια που δεν έχουν βγει από το σπίτι τους και τους είπε η μαμάκα πως η αστυνομία σημαίνει δημόσιος υπάλληλος
Θέλουμε μαγκάκια που να γουστάρουν να πολεμήσουν το έγκλημα.'





2.069 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page