top of page

Κρύος καιρός... Ζεστές καρδίες!



Μόνο στο άκουσμα της λέξης Χριστούγεννα, όλες μας οι αισθήσεις πλημμυρίζουν. Το άρωμα απ´τα κουλουράκια κανέλας, τα ζεστά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, το ξύλο που αργοκαίει στο τζάκι, ο ήχος απ´τα γέλια των παιδιών ανάμεσα στα δώρα τους, η μελωδία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Ένα σωρό όμορφα συναισθήματα ξεδιπλώνονται, έντονες εικόνες με όμορφα στολίδια και στιγμές αγάπης και προσφοράς.

Βασική προϋπόθεση όμως είναι η καλοσύνη της πράξης της προσφοράς να μην είναι καταναγκαστική, ούτε να προέρχεται για λόγους προσωπικού οφέλους. Γι αυτό αυτός που προσφέρει με την καρδιά του, δεν τον νοιάζει να το διαφημίσει. Το γνωρίζει ο ίδιος και είναι αρκετό.

Αν και η αίσθηση της προσφοράς δεν αφορά μόνο έναν μήνα τον χρόνο, είναι μια καλή ευκαιρία έστω και τότε να την νιώσουμε!


 Όπως θα είδατε και στο παραπάνω βίντεο, λοιπόν, μία ομάδα μοτοσικλετιστών από την όμορφη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να κάνει μία πολύ καλή, έξυπνη και άκρως βοηθητική πράξη

Με αυτή τους την κίνηση, βοήθησαν και δημιούργησαν πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα πολλών αστέγων. Ανθρώπων που και εσείς οι ίδιοι θα τους έχετε αντικρίσει στα μάτια. Ανθρώπων που και η ίδια η πολιτεία γνωρίζει για αυτούς. Ανθρώπων που υποφέρουν και πεινάνε 365 μέρες τον χρόνο.

Έτσι αποφάσισαν να μην το έχουν σαν απλή σκέψη και το έκαναν πράξη. Σε ανθρώπους σε όλη την πόλη. Πράξη που προκαλεί συγκίνηση.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί κάτι τετοιο. Να σκεφτούμε και άτομα έξω από τον προσωπικό μας κύκλο. Φαινόμενο που αντικρίζουμε καθημερινά σχεδόν σε όλη μας την μέρα.

Πάρτε πρωτοβουλίες και, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να νιώσετε όμορφα και να ξέρετε πως κάνατε την καλή πράξη. Και μην το πείτε πουθενά... Δεν είναι ανάγκη. Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και σκεφτείτε το πριν κλείσετε τα μάτια σας. 

Σας δίνω τον λόγο μου... Ήδη νιώθω και είναι σαν να βλέπω ένα τεράστιο χαμόγελο "χαραγμένο" στο πρόσωπό σας!! 

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page