Το χιόνι έφυγε το αλάτι όμως θα μείνει μέχρι να το διώξειςΤο αλάτι που ρίχνουν οι αρχές στους χιονισμένους δρόμους για να λιώσει τον πάγο μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας, όμως δεν είναι τόσο «αθώο» αφού ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για το αμάξωμα και πολλά μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου μας.


Κινούμενοι στους δρόμους με το αλάτι δημιουργούμε λοιπόν πολλά προβλήματα στο αυτοκίνητό μας, που έχουν να κάνουν με τη σκουριά και τη διάβρωση πολλών μερών του.

Περισσότερο επικίνδυνο είναι το αλάτι για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μας και ιδίως για τα πιο εκτεθειμένα μέρη του, αφού ιδίως στα καινούργια οχήματα τα αμαξώματα είναι γαλβανισμένα και προστατευμένα από τη σκουριά.
Έτσι, μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει κυρίως για το υποπλαίσιο, το σύστημα της εξάτμισης, τα ελατήρια της ανάρτησης, καθώς επίσης και για το σύστημα των φρένων.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό αμέσως μόλις τα χιόνια λιώσουν και το αλάτι φύγει από τους δρόμους να προβούμε σε ένα προσεκτικό καθάρισμα του αυτοκινήτου μας και να προσέξουμε ιδίως αυτά τα τμήματα.


Επομένως:Αφιερώνουμε χρόνο να πλύνουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο για να φύγει το αλάτι που έχει κατακαθίσει πάνω στα διάφορα τμήματα του αμαξώματοςΚατευθυνόμαστε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για να σηκώσουμε το όχημά μας και να καθαριστεί από κάτω.Ζητάμε από τον υπάλληλο του πλυντηρίου να πλύνει με πίεση στα πιο ευαίσθητα τμήματα του αυτοκινήτου όπως είναι οι θόλοι των τροχών, η εξάτμιση και κάτω από τον κινητήρα.

220 προβολές0 σχόλια
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey Google+ Icon

© 2014-2020 by Nick Van Konst.