top of page

Ο μύθος του υγραερίου


Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ακούσουμε από μάστορες της $%^&*#$ η φανατισμένους ημιμαθείς ότι για όλα φταίει το υγραέριο.Έχοντας άπειρες ώρες συζήτησης με τους παλιότερους εγκαταστάτες συστημάτων υγραερίου πρίν κάν γίνω κάτοχος αυτοκινήτου, γνωρίζω πώς:

  • ΝΑΙ το υγραέριο ώς πιο αδύναμο καύσιμο μπορεί να σου φέρει στην επιφάνεια ηλεκτρολογικές βλάβες που ίσως με την βενζίνη δεν παρουσιάζονται, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ όμως ότι δέν υπάρχουν(απλά θέλεις obd scanner για να τις δείς).

  • ΝΑΙ το υγραέριο μπορεί να προκαλέσει ποικίλες ζημιές στον κινητήρα οι οποίες αν όχι σε όλο, στο μεγαλύτερο μέρος, ευθύνεται η λάθος εγκατάσταση, ο λάθος προγραμματισμός η ακόμα και η ελλειπή συντήρηση.

Για να δουλέψει σωστά ένα αυτοκίνητο με σύστημα υγραερίου πρέπει το σύστημα να περαστεί σωστά, να ρυθμιστεί σωστά και να γίνετε σέρβις μετά από κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα σε συνδυασμό χρήσης ενός προϊόντος που καθαρίζει το σύστημα και λιπαίνει τον κινητήρα εξίσου μετά από ορισμένα χιλιόμετρα.

Ποιός όμως θα σου πεί τι πρέπει να κάνεις όταν αυτός που στο περνάει είναι ο κυρ Μπάμπης της γειτονιάς πρώην λαμαρίνας ή ηλεκτρολόγος και πλέον αρπακολλατζής υγραεριάς???

Αυτός θα στο περάσει σωστά παίζοντας ΛΕΓΚΟ?(γιατί η εγκατάσταση είναι τόσο απλή σα να συνδέεις λέγκο και μπορεί και ο κάθε αρχάριος να την κάνει) η μήπως ξέρει να το ρυθμίσει όταν δέν ξέρει ούτε πιό είναι το CTRL-ALT-DEL???

Και θα μου πείς έλα ρε δικέ μου τώρα, έχω ακούσει από τον τάδε τον τάδε και τον τάδε αυτό, αυτό κι αυτό.

Γιά θυμήσου καλύτερα.

.Έχεις ακούσει πράγματα που άλλα ισχύουν άλλα μπορεί όχι από Τον κυρ Μπάμπη, τον κυρ Βασίλη και τον κυρ Πάτροκλο..

ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ που έλεγε κι Μικεεύς.

Και θα ρθούν τώρα οι πονεμένοι: 'Ρε σύ εγώ όμως που έβαλα έπαθα αυτό κι αυτό και μπλά μπλά μπλά'.

Εσύ λοιπόν που έβαλες γιά θυμήσου λίγο που το έβαλες... στον κυρ Μπάμπη τον κυρ Θάνο ή σε κάποια μεγάλη εταιρία που έχει έναν Βούλγαρο(καλώς η κακώς στη Βουλγαρία περνάνε συστήματα 20 χρόνια πριν την Ελλάδα οπότε όλα τα συνεργεία έχουν και έναν κυρ) τον κυρ Ιγκόρ να περνάει 10 συστήματα την μέρα και όλοι αυτοί αφού έχουν τελειώσει τις υπόλοιπες δουλειές μιας και 9 στους 10 ασχολούνται με κάτι άλλο και απλά περνάν και υγραέριο (γιατί είναι ΛΕΓΚΟ και γιατί απλά πουλάει){χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δέν υπάρχουν σωστοί εγκαταστάτες με πλήρη η μερική μονάδα συνεργείου}

Και αν συνεχίζεις να είσαι ο ατελείωτα ισχυρογνώμων και εγωιστής, λάτρης της ημιμάθειας δές το παρακάτω βίντεο:


Και άντε αυτός τα πουλάει και λέει λέει λέει..

Εμένα σάν χρήστη, με δύο αυτοκίνητα σε διάστημα 7 ετών και σύστημα υγραερίου με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς ούτε μια βλάβη που να οφείλετε στο σύστημα γιατί δεν σέβεσαι ποτέ την γνώμη μου καί πάντα μου γυρνάς την κουβέντα στο τι είπε η τι έκανε ο κυρ ΜΠΑΜΠΗΣ?

Έχω πετύχει ζωντανά περιστατικό να σκάει μύτη τυπάς την ώρα που περίμενα για το σέρβις μου και να λέει τον μάστορα:

"ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ,"

Να σημειωθεί πως ανέφερε ότι έκανε την εγκατάσταση σε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ εκτός Θεσσαλονίκης στην οποία είχε περάσει και ο κολλητός μου και είχε προβλήματα. Για να μη τα πολυλογώ σε τρικύλινδρο 1000αρκι αμάξι είχανε ρύθμιση για τετρακύλινδρο 1.8 και μέχρι κι εγώ σαν άσχετος με πέντε γνώσεις στους υπολογιστές με έπιασε σπαστικό γέλιο.

Και θα τελειώσω με ένα κουίζ: Μαντέψε ποιος πέρασε το σύστημα στην αντιπροσωπεία... Ο Γκιόργκι (καλό παιδί αλλά πολυλογάς) Στα τραίνααα157 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page