top of page

5000χλμ με 50κυβικά 54 ετώνΟ Γιάννης Κατσέας είναι μηχανικός μοτοσυκλετών και Πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Μοτοσυκλετών Θεσσαλονίκης.

Κυρίως όμως είναι ένας Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του και ένας σκληροπυρηνικός μοτοσυκλετιστής που λατρεύει τα μοτοταξίδια.

Ο Γιάννης λοιπόν έχει στην κατοχή του μία Florett που απέκτησε η οικογένεια του το 1964,δηλαδή την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο ίδιος! Αφού λοιπόν ξεκίνησε την αναπαλαίωση της 54χρονης μοτοσυκλέτας, αποφάσισε να την αξιοποιήσει κάνοντας ένα ταξίδι με πολλαπλούς στόχους.Το ταξίδι που έκανε λοιπόν ο Γιάννης Κατσέας εκτός από μία προσωπική πρόκληση, είναι και μία ευκαιρία προβολής κάποιων πραγμάτων:

• Πρώτα από όλα να ευαισθητοποιήσει κάποιους υπενθυμίζοντας την χαρά του να ταξιδεύεις με μοτοσυκλέτα χωρίς να είναι απαραίτητο να έχεις μια ακριβή supertourer πολλών κυβικών.

• Επίσης θέλει να προβάλει στους μοτοσυκλετιστες της Ευρώπης την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον και ευκολία πρόσβασης.

• Τρίτον θέλει να δείξει ότι οι Έλληνες όταν θέλουν μπορούν να πετύχουν υψηλούς στόχους ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.

• Είναι φυσικά μια ευκαιρία να προβληθεί η ύπαρξη και η δράση του σωματείου (ΣΕΜΜΘ) όπου ο Γιάννης Κατσέας είναι πρόεδρος τα τελευταία δέκα χρόνια.

• Είναι όμως και μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς απέναντι στο αίτημα του ΣΕΜΜΘ για παραχώρηση ενός χώρου που θα φιλοξενήσει το Mουσείο Μοτοσυκλέτας της Βόρειας Ελλάδας.


Συνοδεία σε αυτό το ταξίδι ήταν η σύζυγος του Γιάννη, η Μαρία Κατσέα με ένα σκούτερ PCX 125 HONDA, και ένα όχημα υποστήριξης, το οποίο οδηγούσε ο Χρηστός Μαρμαρινός εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου με συνοδηγό την Προϊσταμένη Περιφέρειας Σούλα Χαρίσκου.Η διαδρομή του ταξιδιού πέρασε από την Ιταλία και ο προορισμός του ταξιδιού είναι η συγκέντρωση με τέτοιου είδους αναπαλαιωμένα μηχανάκια που διεξάγετε κάθε χρόνο στην Γερμανία (https://kreidlerfreunde-horb.de/treffen-28-07-2018/) ενώ η επιστροφή του ταξιδιού έγινε από τις δαλματικές ακτές. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια από τα στιγμιότυπα που συνάντησαν στην διαδρομή καθώς και υλικό από την Πανευρωπαική Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων Πρώτη στάση Passo Stelvio

Δεύτερη στάση : Passo Bernina

Τρίτη στάση: Μουσείο της Porsche

Η ΈΚΘΕΣΗ:

Μετά από τόσο καιρό που ολοκληρώθηκε το ταξίδι,ήδη ο Γιάννης ετοιμάζει την επόμενο μοντέλο της αγαπημένης του Florett,σχεδιάζει ήδη το επόμενο του ταξίδι αλλά κανένας φορέας μέχρι στιγμής δεν έδειξε το ενδιαφέρον να βρεθεί κάποιο μέρος να στεγάσει το Μουσείο Ιστορικών Μοτοσυκλετών το οποίο παραμένει στα συρτάρια εδώ και τόσα χρόνια.

Φωτογραφίες: Παντελής Τζερτζεβέλης,Γιάννης Κατσέας, Νικ Βαν Κονστ Αρχικό άρθρο: Ηλίας Ντέβελι - MotorSite Συμπλήρωμα: Νικ Βαν Κονστ

222 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page