top of page

Ribas Meet Up 2 - Η απόλυτη "ξενέρα"


Το ραντεβού δόθηκε μέσω Facebook. Οι προσδοκίες των διοργανωτών μεγάλες καθώς 3.000 χιλιάδες άτομα δήλωσαν ότι θα πάνε στο Ribas Meet Up 2. Πριν από καιρό η παρόμοια συνάντηση είχε συνοδευτεί από πολλά burn out μηχανών ενώ οι σκάστρες και τα τούρμπο δονούσαν την ατμόσφαιρα. Μπροστά από τον "Ζάχο" της Βάρκιζας, απέναντι από την πλαζ Yabanaki δεκάδες θεατές με τα κινητά στα χέρια αποθανάτιζαν τους καπνούς από τα καμένα λάστιχα μηχανών και αυτοκινήτων. Περίπου 800 άτομα τότε είχαν κλείσει τον δρόμο, ενώ μία οργανωμένη ομάδα "μπαχαλάκηδων" συνεπλάκει με τα ΜΑΤ για περίπου 45 λεπτά. Αυτή την φορά η Αστυνομία δεν άφησε κανένα περιθώριο να γίνει το παραμικρό. Το γενικό πρόσταγμα, στον διοικητή της Τροχαίας Ελληνικού, έναν άνθρωπο που δεν... χαρίζει κάστανα. Οι "παλιοί" του αθλήματος έχουν περάσει όλοι από το γραφείο του με τα ροζ χαρτάκια στο χέρι. Λένε ότι, πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το τζόκερ παρά να σου σβήσει κλήση ο συγκεκριμένος διοικητής. Το ραντεβού είχε κλειστεί από τους διοργανωτές στις 22:00 στο "Ρίμπας" αλλά όλοι γνωρίζανε ότι το επίκεντρο θα ήταν η συμβολή της λεωφ. Βάρης και παραλιακής στην Βάρκιζα. Η ώρα τελευταία στιγμή, άλλαξε και ορίστηκε νέο ραντεβού μέσω της ομάδας στο facebook στις 23:00.


Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται λίγο μετά τις 22:00. Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως πολύ νωρίτερα. Από τις 21:00 είχαν αρχίσει οι περιπολίες σε Βουλιαγμένης και παραλιακή, ενώ από τις αρχές τις Βάρκιζας λίγο πριν την πλατεία είχε στηθεί μπλόκο της Τροχαίας με γερανό και μάζευε μηχανάκια. Με κορδέλες είχαν κλείσει το πάρκινγκ της πλάζ ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα, ενώ στο βάθος οι γνωστοί "πράσινοι" ματατζήδες έκοβαν κάθε διάθεση για τσαμπουκάδες.


Άνδρες της Ασφάλειας έκαναν συνεχώς προληπτικές προσαγωγές, ενώ δύο μηχανές της τροχαίας σταματούσαν και έκοβαν κλήσεις σε όποιο αυτοκίνητο και μηχανή υπήρχε υποψία... παράβασης. Δεκαπέντε περίπου δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν "κατασκηνώσει" δίπλα από τον "Ζάχο" για να υποδέχονται τους θεατές. Την παράσταση έκλεψαν δύο αστυνομικοί που καβαλούσαν δύο Suzuki Hayabusa, έτοιμοι για καταδίωξη υψηλής ταχύτητας εάν χρειαζόταν. Μάλιστα χαριτολογώντας οι θεατές τους προέτρεπαν να κάψουν κανένα λάστιχο καθώς κανένας δεν τολμούσε να ξεπεράσει τα 40 χιλιόμετρα απο το συγκεκριμένο σημείο. Το πολυαναμενόμενο event κατέληξε στην απόλυτη ξενέρα. Όλοι κυκλοφορούσαν σαν "κυρίες". Ταχύτητα πόλης (50χλμ), φλας για αλλαγή πορείας, παραχώρηση προτεραιότητας, όλα σύμφωνα με τον ΚΟΚ. Ο επιτάφιος θα πήγαινε πιο γρήγορα από τα φτιαγμένα αυτοκίνητα που πέρναγαν από το σημείο.


Οι οδηγοί έφτασαν στο σημείο, να προσεύχονται να μην ανοίξει καμία σκάστρα, στις χαμηλές στροφές και φάνε καμία κλήση για ηχορύπανση. Ένα SUBARU πέρασε με 50χλμ, με τετάρτη!!! στο κιβώτιο, μην ακουστεί κανένα "μπαμ" από την σκάστρα και πέσει κανένα σταμάτημα από τους τροχαίους. Τα "καλόπαιδα" που είχαν ξεκινήσει τις συμπλοκές την προηγούμενη φορά είχαν "λουφάξει" στον φούρνο του "Γεωργιάδη", αναποφάσιστοι εάν θα πρέπεινα ξεκινήσουν τον τσαμπουκά ή όχι. Τελικά πρυτάνευσε η λογική καθώς ούτε πολύ κόσμο είχε λόγω της αστυνομικής παρουσίας αλλά και το αυτόφωρο θα ήταν σίγουρο. Εξάλλου ποιος έχει όρεξη να περάσει Σαββατοκύριακο στο τμήμα. Άσε που και η παρουσία των ΜΑΤ δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για "ελευθερία κινήσεων", οπότε το σκέφτηκαν καλύτερα και τελικά αποχώρησαν και αυτοί σαν "κυρίες", αφού έριξαν 2-3 πέτρες σε ένα περιπολικο για την τιμή των όπλων.


Το σχέδιο της Τροχαίας Ελληνικού λειτούργησε άψογα καθώς επικεντρώθηκε εκτός από την καταστολή και στον ψυχολογικό τομέα. Όταν βλέπεις παντού γερανούς να σηκώνουν μηχανές, αστυνομικούς πάνω σε Hayabusa έτοιμους να σε πιάσουν όσο γρήγορος και αν είσαι, δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ , και "πράσινους" ματατζήδες (αυτοί που τρέχουν πιο γρήγορα από εσένα) έτοιμους για παν ενδεχόμενο, τότε το μόνο που κάνεις είναι να αγοράσεις ένα σουβλάκι από τον "Ζάχο" και να γυρίσεις σπίτι σου, όπως και έγινε για τους περισσότερους θεατές. Ο διοικητής της Τροχαίας Ελληνικού, αυτός που δεν χαρίζει κάστανα, ξενέρωσε πολύ κόσμο, μέχρι την επόμενη φορά. Αν και πιστεύω ότι η επόμενη φορά, τουλάχιστον στα Νότια θα αργήσει αρκετά μετά το σημερινό κάζο.

http://www.vimaonline.gr/20/article/27959/ribas-meet-up-2-i-apoluti-xenera

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


  • TikTok
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon

© 2014-2023 by STS Webmaster.

bottom of page